Toggle Mobile Menu

Nedrivning af to blokke i Ellebo

10-04-2018 -

Repræsentantskabet godkendte den 9. april 2018, at Ballerup Ejendomsselskab ansøger om tilladelse til nedrivning af to boligblokke i Ellebo med i alt 124 boliger.

Nedrivningen er nødvendig på grund af gamle bygningsfejl i fundamenterne i de to blokke. Det har vist sig at udbedring af bygningsfejlene vil koste et større tocifret millionbeløb, som er helt urealistisk at indeholde i en renoveringssag.

Der er ikke tale om en akut situation, men på længere sigt kan Ballerup Ejendomsselskab ikke forsvare, at vores bygninger ikke overholder standarderne.

KAB planlægger at begynde genhusning af beboerne i de to blokke indenfor kort tid. Det betyder, at de øvrige boligafdelinger i Ballerup Ejendomsselskab en tid endnu vil opleve, at mange ledige boliger benyttes til genhusning. Vi beklager de gener det giver for beboere, som er skrevet op på den interne venteliste. Lige så snart vi har overblik over behovet, vil der dog også være boliger til ventelisten.

For beboerne i Ellebo er det en svær situation, som for mange betyder, at de skal fraflytte deres hjem gennem mange år.  Vi opfordrer de øvrige boligafdelinger til at tage godt i mod de nye naboer fra Ellebo.

Tidsplanen for nedrivningen afhænger af en godkendelse fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Vi håber, at nedrivningen kan gennemføres indenfor et år, og vi vil i samarbejde med Ballerup Kommune begynde overvejelserne om et nyt byggeprojekt på grunden.

Skrevet af: Bestyrelsen i Ballerup Ejendomsselskab